Back on track

Efter att ha spenderat de senaste fyra månaderna i USA, Miami, på språkkurs har jag nu återvänt till Sverige och den märkbart ökade (!) träningshysterin bland vänner och familj fick mig att känna ett oerhört behov av att återuppta mitt bloggande här på nyttigtjej.
 
Jag kan inte säga att jag upplevde något vidare berg av skräpmat i USA, snarare tvärt om. Men visst fanns det skillnader - dricka på subway och biosalonen till exempel. Storlekarna var ju väldigt mycket större än hemma. En regular drink motsvarade ju mer än en mellandricka här hemma, och de stora storlekarna var ju inte att skämta om alltså. Till och med jag sa wow. I övrigt kan jag inte säga att storleken skiljde sig så mycket - även om jag upprörde mina vänner med det uttalandet flera gånger, speciellt när jag klagade över de XL-kitkat förpackningarna jag köpte inte alls var XL utan snarare medium. Och som om en stor påse chips skulle räcka längre än en innesittarkväll varför datorn?
 
I matväg så kan jag säga att jag är glad över att vara tillbaka på svensk mark igen då min kost det senaste har bestått av Lay's Chips (som är de godaste chipsen ever, säg inte emot för då blir det krig), KitKat, gummibjörnar, Subway och bambamat (till största delen superoljig sönderkokt pasta, alla känner igen det)
 
Kom hem drygt en vecka förejulafton, och det första jag åt var pizza från min älskade pizzeria Venezia. Sedan spenderade jag ett par dagar i fullständigt frossande tillsammans med min bästa vän och det blev pizza tre dagar i rad för oss.
 
Jag älskar den sortens personen jag är. Det finns de som får ångest bara av att tänka på att äta pizza (min lillasyster och för många andra människor i min närhet), sen finns det de som kan äta en pizza i veckan men aldrig i livet fler gånger än så (min mamma och papa) och så finns det de som inte rycker på axlarna åt pizza en gång i veckan. Sen finns det jag. Som äter pizza tre dagar i rad och blir så besviken över att jag inte får det den fjärde gången att jag kräver att min lillasyster köper hem hamburgare från donken ;)
 
Har inte haft paus från lösgodis en enda dag sen min hemkomst med tanke på julhelgen och sitter just nu med de överblivna godiset i knäet. En fin blandning av Kitkat (som jag förätit mig på och som inte är i närheten av gott om man jämför med svensk choklad vilket jag nu har tillgång till igen), snäckchoklad från plockgodishyllan och skumtomtar från julbordet!